Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Alles wat je moet weten over implantaten Utrecht

tandimplantaat

Implantaten UtrechtIn het artikel van vandaag wil ik graag het onderwerp implantaten Utrecht bespreken. Dit is dus een tandenservice praktijk in Zuilen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een tandimplantaat te nemen, maar wat is dat nu eigenlijk?

Vroeger werden er vooral zogeheten blad- en transmandibulaire implantaten toegepast. Deze waren vaak plat en gingen geheel door de kaak heen. De reden waarom deze niet meer gebruikt worden is omdat deze erg moeilijk te verwijderen zijn. Tegenwoordig gebruiken tandartsen dan ook schroefimplantanten. Dit voornamelijk omdat deze eenvoudig te plaatsen zijn en klinisch verantwoord zijn. Vooral de coating hiervan is de laatste jaren erg verbeterd. Omdat deze in contact komt met het bot moet het de aangroei niet verslechteren.

tandarts

Twee soorten fasen bij implantaat

Er wordt eiegnlijk onderscheid gemaakt tussen twee verschillende fasen, ook wel één- en twee-fase implantaten genoemd. Het verschil zit hem voornamelijk in de behandelfasen. Als eerst heb je dus de één-fase implantaat. Hier wordt het allemaal in één behandeling geplaatst en wordt het als het ware verankerd met het bot en tandvlees. Alles vormt dan een geheel en dan na een bepaalde periode wordt er op het uitstekende deel een kroon gemaakt.

tandimplantaatBij de twee-fasen wordt de tandimplantaat in de eerste fase een deel in het bot geplaatst en bedekt door het tandvlees. Wanneer dit dan ingegroeid is in het bot, dit zal enkele maanden later zijn volgt de abutment. Dit is de fase waarbij de implantaat geplaatst wordt. Vervolgens na een paar weken wordt er op het abutment een kroon geplaatst.

Ik hoop dat jullie inmiddels wat wijzer zijn geworden over dit onderwerp. Indien je nog meer informatie wilt, dan verwijs ik jullie graag door naar implantatenutrecht.nl.