Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Een borstvergroting? Doe dat pas na een accurate afweging

borstvergroting

Het hebben van grotere, stevigere dan wel vollere borsten. Het is een wens die bij talloze vrouwen wereldwijd leeft. Een van de drie vrouwen overweegt op een zeker moment mogelijk een borstvergroting laten uitvoeren. In Nederland wordt dit jaarlijks voor zo’n drieduizend vrouwen werkelijkheid. Zij laten via een chirurgische ingreep in het ziekenhuis of in een kliniek hun borsten vergroten. De redenen die hierachter zitten kunnen uiteenlopen. Een oorzaak die vaak wordt genoemd is dat borsten na een of zelfs meerdere zwangerschappen blijvend kleiner zijn geworden. In andere situaties is het zo dat borsten überhaupt nooit lijken te zijn volgroeid. Veel dames kunnen zich hier structureel onprettig bij voelen. In dat geval zijn dit heel goede redenen om de ingreep daadwerkelijk te overwegen. Wat geen goede reden is, is druk van buitenaf. Nee, de wens tot het laten uitvoeren van een borstvergroting moet echt vanuit de persoon zelf komen. Bij voorkeur laat je deze ingreep ook pas uitvoeren als je hier al langere tijd van overtuigd bent, en dus zeker niet in een opwelling.

Vollere borsten

Kies de plek van handeling op basis van deze punten

De meeste vrouwen die een borstvergroting laten uitvoeren laten dit het liefst in een kliniek doen. Daar zijn heel gegronde redenen voor, zeker als je een uitstekende kliniek weet te vinden. Probeer een kliniek te vinden die aan deze aspecten voldoet:

  • De kliniek moet als geheel een goede staat van dienst hebben.
  • Deze staat van dienst moet ook van toepassing zijn op de chirurg in kwestie. Het liefst word je behandeld door een chirurg die genoeg ervaring heeft, maar ook openstaat voor nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied.
  • Kies een kliniek waar persoonlijke aandacht echt belangrijk wordt gevonden.
  • Ga in zee met een kliniek waar je persoonlijke wensen worden ingewilligd.
Protheses