Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Heb je een verzekering nodig als zzper?

Wat is een zzp verzekering?

Als je zelfstandige bent, moet je echt overwegen om te overwegen een zakelijke verzekering te kopen. Het niet hebben van de juiste dekking kan leiden tot aanzienlijke financiële problemen. Waarom? Wanneer je niet in dienst bent en wordt beschermd door de dekking van een bedrijf, wordt je direct blootgesteld aan bepaalde risico’s, zoals aangeklaagd worden. Hieronder leggen we de verschillende risico’s uit waarmee zelfstandigen worden geconfronteerd en hoe je jezelf kunt beschermen met verschillende soorten verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp

Wat zijn populaire soorten zelfstandige verzekeringen?

Hoewel elke situatie uniek is, zijn er een paar soorten zakelijke verzekeringen die consequent populair zijn bij zelfstandigen. Hieronder leggen we uit wat elk van hen over het algemeen dekt en geven we enkele voorbeelden uit de praktijk om je te helpen beslissen welke soorten dekking je nodig hebt gezien je individuele omstandigheden. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandigen

Als je contact hebt met mensen op het werk, beschermt de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering tegen onopzettelijk letsel of schadeclaims van derden.

Een openbare aansprakelijkheidsverzekering is van cruciaal belang als je zelfstandige bent en je persoonlijk contact hebt met leden van het publiek, zoals klanten, klanten, een verhuurder of andere mensen. Waarom? Als een derde partij per ongeluk gewond raakt of hun eigendom is beschadigd en zij je de schuld geven, kan je te maken krijgen met een rechtszaak over onopzettelijk letsel of schade. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen  

Zelfstandigen hebben niet de luxe van een groot bedrijf dat arbeidsongeschiktheids plannen aanbiedt. Als je een eenmanszaak runt en je wordt ziek of arbeidsongeschikt, wie zal je bedrijf dan voortzetten als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft? Dit is waar handicap voor zelfstandigen van onschatbare waarde wordt. Zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering zou er geen inkomen zijn voor je bedrijf. Helaas, als je ziek of gehandicapt zou worden, marcheren je persoonlijke en zakelijke verplichtingen voort. Je bent aansprakelijk voor alle zakelijke schulden, omdat er geen juridisch onderscheid is tussen persoonlijk en zakelijk vermogen als je een eenmanszaak heeft. Dus zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou je alles wat je bezit kunnen verliezen, inclusief het grootste ding: je droom. Adequate dekking voor arbeidsongeschiktheid kan je voldoende cashflow bieden om deze verliezen te voorkomen. Klik hier voor de premie te berekenen van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering.