Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Hoe verzorg je huid met eczeem?

natuurlijke gezichtsverzorging 4

Als je last hebt van de aandoening eczeem is het belangrijk dat je weet hoe je die huid moet verzorgen. Het belangrijkste is het vinden van de juiste eczeem creme. Vervolgens moet je deze blijven smeren, ook wanneer je weinig eczeem hebt. Dit is belangrijk zodat je kan voorkomen dat de eczeem direct weer heftig terugkomt. Je kan de huidaandoening helaas niet genezen, maar je kan deze wel enigszins onder controle krijgen met de juiste producten. Waarschijnlijk moet je een tijdje zoeken totdat je de crème hebt gevonden die voor jou het beste werkt, want er zijn veel verschillende producten beschikbaar.

Verschillende soorten creme

Het belangrijkste bij crème voor eczeem is dat deze neutraal is en geen parfum bevat. Vooral wanneer je eczeem op je gezicht hebt is de juiste crème voor gezichtsverzorging belangrijk. Je wilt niet dat je gevoelige huid geïrriteerd raakt door het middel dat je erop smeert, ook al werkt het tegen eczeem. Zorg ervoor dat je een creme vindt waarbij je je goed voelt, zodat je vaak wilt smeren. Als je een droge huid hebt kan je een zalf hiervoor vinden. Vaak zijn die vet en als dit niet voor jou is kan je een bodylotion overwegen. Het draait er in ieder geval om dat je de huid vet houdt.

Hydratatie of een occlusieve laag

Crèmes kunnen op verschillende manieren de huid vet houden. Vaseline is bijvoorbeeld een zalf die occlusief werkt. Met vaseline breng je een laag aan bovenop je huid die ervoor zorgt dat er geen vocht uit die huid kan ontsnappen. Als plekken extreem droog zijn op je huid kan je een zalf kiezen met een occlusieve werking. Andere zalven werken hydraterend en dekken de huid niet compleet af. Hormoonzalf is wel een zalf, maar wordt niet bedoeld wanneer je wordt aangeraden genoeg te smeren met een crème om je huid vet te houden. Hormoonzalf is een medicijn die je niet zo vaak moet gebruiken als een creme.