Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Een hoortest online, wel of niet doen?

Een hoortest is een test waaruit blijkt of iemand last heeft van schade aan zijn gehoor of niet. Gehoorschade kan namelijk op verschillende manieren ontstaan waarbij het vaak gaat om een minder goed gehoor wat iemand heeft. 

Wat is gehoorschade?


Gehoorschade is een vorm van schade waardoor iemand kan merken dat zijn gehoor minder is of zelfs niet meer aanwezig is. Dat kan lastige gevolgen hebben in het persoonlijke en professionele leven van iemand. Gehoorschade kan ontstaan wanner iemand ouder wordt, maar het kan ook zo zijn dat iemand gehoorschade heeft opgelopen door te harde muziek af te spelen. Welke schade er precies is, kan iemand achterhalen door een gehoortest te doen. Een hoortest laat namelijk zien welke schade er precies ontstaan is aan het gehoor en ook of het mogelijk is om iets aan die schade te gaan doen. Laten we kijken naar zo’n test.

Wat is een hoortest?


Je kan een gehoortest zowel bij een audicien doen als een hoortest online laten doen. Bij een hoortest online kun je de test gewoon zelf thuis uitvoeren. Om de test online uit te voeren heb je wel een goede koptelefoon nodig. Je hoort namelijk piepjes en het is aan jou om aan te geven aan welke kant je deze hoort. Op die manier kan het programma zien aan welke kant de schade precies aanwezig is als dit al het geval is en in hoeverre er schade is. Ook kan de test dus uitgevoerd worden bij een audicien. Dat is eigenlijk hetzelfde als een opticien, maar dan voor het gehoor. De audicien voert dan de test voor jou uit en geeft advies over wat er gedaan kan worden aan de schade die is ontstaan. Wellicht is het namelijk zo dat het mogelijk is om een gehoorapparaat aan te schaffen. Dat is een klein apparaatje wat er voor zorgt dat het gehoor soms geheel of soms voor een gedeelte weer terug komt.

Better save then sorry. Klik hier voor je online gehoortest.