Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Tanden bleken ja of nee?

Veel mensen zijn onzeker over de kleur van hun tanden en willen hier graag iets aan laten doen. De kleur van je glazuur is genetisch bepaald, iets waar je in de meeste gevallen dus zelf niks aan kunt doen. Als je gele of verkleurde tanden hebt en deze graag iets witter zou willen hebben, kun je ze laten bleken. Dit is een ingreep die, als het verkeerd wordt uitgevoerd, je tanden kunnen beschadigen. Daarom geven we hier een paar punten waar je op moet letten als je wittere tanden wilt.

Ga er niet zelf mee aan de slag

Op sociale media en televisie komen verschillende reclames langs van tanden bleek sets die je online kunt bestellen. Deze komen dan ook vaak uit China, waar de veiligheidsnormen minder streng zijn dan in Nederland. Hoe groot de verleiding dan ook kan zijn door de lage prijs, gebruik deze sets niet. Omdat die veiligheidsnormen een stuk minder streng zijn, kunnen ze in veel gevallen je glazuur aantasten. Dit kan ervoor zorgen dat je tanden gevoelig en broos worden en ook je tandvlees kan gaan irriteren. Laat je tanden daarom alleen bij een professional bleken, zoals Tandarts Rotterdam. Hier worden je tanden op een veilige en efficiënte manier gebleekt. Waar webshops vooral gericht zijn op het maken van flinke winst, hebben professionals écht verstand van het gebit. 

De mogelijkheden van het tanden bleken

Je hoeft niet de hele leven gele tanden te hebben gehad om je tanden te laten bleken. Als je veel koffie drinkt of bijvoorbeeld rookt, kunnen je tanden gaan verkleuren. Ook in dat geval is het bleken een mogelijkheid. Tanden bleken, dat lijkt misschien een en dezelfde taak die wordt uitgevoerd. Toch zijn er verschillende manieren waarop een bepaald effect kan worden behaald. De eerste manier is de manier die de meeste mensen zullen herkennen; het uitwendig bleken. Hierbij wordt de buitenkant van het gebit gebleekt met een gel. Dit is dan ook vooral voor mensen bedoeld waarvan er meerdere, of alle tanden geel zijn. Als je maar een enkele gele tand hebt, kan dit inwendig worden gebleekt. Dan wordt er gel in een geboord gaatje aangebracht.