Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Steunkousen online bestellen – je voeten verwennen

Niet alleen ouderen vinden baat bij goede steunkousen. De medische wereld ziet het belang van steunkousen bij mensen van alle leeftijden. Want ook jongeren kunnen behoorlijk last hebben van zware en vermoeide benen. Ook zonder zichtbare spataderen of door vocht opgezwollen voeten kan de steunkous haar therapeutische werk verrichten. En dan moet je niet denken aan die vleeskleurige pantykousen van weleer. Die waren steeds een uitdaging om rond voet en onderbeen te krijgen. Kijk je nu op het internet voor steunkousen online bestellen, dan zie je dat de steunkous tegenwoordig modieus is; en niet altijd meer omhoog gesjord hoeft maar ook wel dichtgeritst kan. 

Ook zonder dokter is het gemakkelijk steunkousen online bestellen

Steunkousen zijn behoorlijk elastisch en verlenen zo hun therapeutische werking. Maar hoe werkt dat bij jouw voeten? Vragen over de pasvorm en werking van compressiekousen stel je heel gemakkelijk online. De online vraagbaak brengt je effectief op weg naar juist die kousen die voor jou goed werken. Steunkousen zijn in staat om een hele rits aan klachten te verminderen of zelfs teniet te doen. We hebben het dan niet meteen over sterk opgezwollen voeten maar over bijvoorbeeld restless legs; en over een zeer en zeurend gevoel in je onderbenen. Ga je steunkousen online bestellen, dan heb je ze ook zo in huis.

Steunkousen mogen ‘s nachts uit

Je weet zelf wel of je baat hebt bij steunkousen, zo nu en dan. Je huisarts kan echter ook ernstig adviseren om steunkousen te nemen. Het gaat dan bijna altijd om zogenaamde medische steunkousen. Die zijn zeer stevig, bestaan uit een dik garen dat op een bijzondere wijze aaneen is gebreid. Daardoor is de compressie van dit soort kousen niet alleen goed, maar ook kunnen die kousen maandenlang die drukwerking blijven uitoefenen. Dit is wel afhankelijk van het gebruik. Je moet ze niet ‘s nachts aanhouden. Dan lig je gestrekt, zodat je benen al veel minder druk ervaren.

Steunkousen online bestellen voor sportievelingen

Ja, je leest het goed. Ook sporters hebben baat bij steunkousen. Logisch eigenlijk ook want door te sporten belast je natuurlijk vaak vooral je benen. Dat geldt voor hardlopers en fietsers. Tijdens het sporten kun je klachten ervaren en vaak helpen compressiekousen dan goed. Die kousen versterken en verhogen je bloeddoorstroming en helpen je energiek te blijven. Steunkousen zijn dus niet alleen bedoeld voor oudere mensen die met vocht blijven zitten. Ze zijn zeker ook goed voor sporters die net even dat steuntje aan de onderbenen nodig hebben om fit voort te kunnen gaan.

Mode die werkt

Steunkousen kommen in verschillende compressieklassen. Een lichte druk staat voor klasse 1. En voor klasse 2 heb je steunkousen met een wat steviger druk. Heb je nog steeds het idee dat steunkousen niet iets voor jou zijn omdat je denkt dat je dan ouderwetse vleeskleurige pantykousen moet dragen? Niets is minder waar. Door even te kijken op het internet gaat dit vooroordeel snel de deur uit. Steunkousen online bestellen wordt zelfs een feestje. Want de markt van compressiekousen is heel divers. Terwijl de kousen feilloos hun werk doen, laten ze zich ook graag zien. In fraaie, kleurrijke designs. Het plaatje mag er dan mooi uitzien uiteindelijk, waar het natuurlijk vooral om gaat is de werking. Spataderen, vermoeide benen, reizigers trombone of zeurende voeten, ze kunnen allemaal bestreden worden met goede steunkousen van Podobrace.