Hoe werkt een Laser Removal Tattoo?
Er zijn veel mensen die op de wereld rondlopen met één of meerdere tatoeages. Wat de reden ook is dat zij hun lichaam hebben laten versieren, het kan zijn dat je ervan af wilt. En eigenlijk maakt het niet uit waarom je je bedacht hebt over de versiering op je lichaam. Want met de Laser Removal Tattoo kan je jouw huid herstellen alsof er nooit een tattoo heeft gezeten. Dat heeft dus het voordeel dat er geen littekenvorming is, maar ook dat je er een nieuwe tattoo op kan laten zetten als je dat zou willen.
Wat is een tattoo?
Een tattoo of ook wel een tatoeage genoemd is een permanente versiering van jouw lichaam. Door gebruik te maken van speciale inkt wordt er onder de opperhuid een versiering gekleurd. De term ‘tattoo’ komt uit het Tahitiaans waar het woord ‘tatu’ werd gebruikt. De betekenis staat voor ‘vlek’ of ‘markering’. Door middel van een tatoage-naald wordt de inkt tegenwoordig onder de opperhuid aangebracht en kan je met verschillende kleuren hele kunstwerken op je lichaam laten plaatsen. Het is belangrijk dat er steriel gewerkt wordt om ontstekingen te voorkomen.
Er zijn veel verschillende redenen om een tattoo aan te brengen. Zoals een esthetische reden, vanuit status, cosmetisch, religie, bezit of als herinnering. Maar er kan ook een punt in je leven komen dat je de tattoo verwijderd wil hebben en dan is de Laser Removal Tattoo een echte uitkomst. Met deze behandeling kan je zo nauwkeurig de tattoo laten verwijderen dat de huid er uitziet alsof er nooit een tattoo heeft gezeten. Vroeger werd een operatieve verwijdering aangeraden, maar daar zitten vaak risico’s aan vast zoals littekenvorming en complicaties. Bij de Laser Removal Tattoo behandeling is de kans op littekens nihil als je goed voor het behandelde gebied zorgt.
Hoe gaat een Laser Removal Tattoo in zijn werk?
Tijdens een Laser Removal Tattoo behandeling wordt er gebruik gemaakt van een laserstraal. De laserstraal wordt op de inkt gericht die de tattoo vormen. Doordat de laser heel snel lichtflitsen uitstraalt op de inkt valt deze als het ware uiteen. Voorheen werd er een nanoseconde laser gebruikt, welke niet intensief genoeg kon behandelen voor metaalhoudende kleuren. Daardoor bleef er altijd een vervaging zichtbaar als het ging om blauwe en groene kleuren. Met de nieuwe picolaser is de technologie dusdanig ontwikkeld dat ook de metaalhoudende kleuren volledig verwijderd kunnen worden.
Omdat de huid tussentijds bij de Laser Removal Tattoo moet herstellen heb je vaak meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van het formaat en de hoeveelheid tattoos is het aantal behandelingen vast te stellen. Hou er rekening mee dat je tussen de behandelingen door, maar ook erna, nazorg hebt aan het behandelde gebied. Vermijd bijvoorbeeld een warm bad, sauna’s, zwembaden maar ook Uv-straling. Het is belangrijk dat de huid in alle rust de mogelijkheid krijgt om te herstellen. Als je goed zorgt voor de huid tussen en na de behandelingen dan is de kans op littekenvorming en complicaties nihil. Hierdoor zal de huid herstellen als vanouds en heb je zelfs de mogelijkheid om op het behandelde gebied een nieuwe tattoo te laten plaatsen.
Mis je nog informatie? Vraag het aan de specialisten van Undo.