Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Waarom acupunctuur Utrecht?

podotherapie Steenderen

Acupunctuur is voor vele redenen een ontzettend goed idee om uit te proberen. Ontzettend veel mensen in Nederland hebben de voordelen van acupunctuur in Nederland al ervaren. Maar waarom is acupunctuur Utrecht eigenlijk zo nuttig om te proberen? En wat is acupunctuur precies? En waar wordt acupunctuur voor gebruikt? Daar willen we je in deze blog meer informatie over geven dus als jij meer wilt weten over acupunctuur Utrecht dan is deze blog perfect voor jou! Lees dus vooral verder!

Uitleg acupunctuur Utrecht

Niet iedereen is bekend met acupunctuur dus we leggen het graag nog even voor je uit. Acupunctuur wordt in de meeste gevallen gedaan om pijn bij patiënten te verlichten. De acupuncturist brengt dunne naalden in het lichaam om pijn te verlichten. Afhankelijk van de bron van de pijn worden de naalden ook geplaatst. Van deze naalden voel je nauwelijks iets, omdat ze flinterdun zijn. Het enige wat je kunt voelen is een kleine tinteling wanneer de naald de goede plaats bereikt. De naalden zorgen er voor dat spieren of zenuwen gestimuleerd kunnen worden waardoor pijnstillende stoffen vrijkomen. Het is dus een natuurlijke pijnstilling en daarom hebben veel mensen veel baat bij acupunctuur. Dit is dus wat acupunctuur Utrecht is en hoe het in zijn werk gaat!

Methoden van acupunctuur

Acupunctuur kan dus voor pijnstillende doeleinden worden gebruikt, maar ook voor het verminderen van allergieën zoals hooikoorts bijvoorbeeld. Bij acupunctuur therapie worden er twee verschillende methoden onderscheiden zodat het optimale effect bereikt kan worden. Als eerst zijn er de buiten-methoden. Deze methoden worden het meest gebruikt wat betreft acupunctuur en het zijn daarom ook de meest bekende. Hieronder vallen de verschillende behandelingen zoals acupunctuur, acupressuur, cupping, moxa-therapie, badtherapie en massage. Deze behandelingen worden dus vanaf buiten het lichaam gedaan. Dit zijn dus de behandelingen die worden verricht wanneer je fysieke pijn ervaart. Je hebt bij acupunctuur therapie ook binnen-methoden. Dit omvat de behandelingen zoals meditatie, kruiden medicatie en diëten. Hierbij zijn de behandelingen van acupunctuur Utrecht dus vooral gericht van binnen uit het lichaam. Afhankelijk van jouw klachten wordt er dus bepaald welke behandeling het beste werkt voor jou.

Waar wordt acupunctuur Utrecht voor gebruikt?

Waar wordt acupunctuur Utrecht nou specifiek voor gebruikt en wanneer zou je zelf een afspraak kunnen maken met de acupunctuur Utrecht? Nou, wanneer je dus lichamelijke klachten ervaart zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn of een aandoening hebt zoals artrose dan kan acupunctuur een oplossing zijn. Een andere situatie wanneer je naar acupunctuur zou kunnen gaan zou zijn wanneer je mentale problemen hebt. Acupunctuur kan namelijk helpen bij slaapstoornissen, depressie, angststoornissen en stress. Daarnaast is acupunctuur Utrecht ook toe te passen om allergie klachten bij hooikoorts of huisstofmijt te verminderen. Patiënten met chronische verkoudheid ervaren ook positieve effecten bij acupunctuur. Het is dus toepasbaar voor veel verschillende klachten en je kunt daarom het beste in gesprek gaan met een acupuncturist of jouw klachten ook verholpen of verminderd kunnen worden door acupunctuur. Er zitten verder geen negatieve bijwerkingen aan acupunctuur dus het is het proberen zeker waard!