Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Uitwasbare luiers: wat is het precies?

Wanneer je voor het eerst een kindje krijgt, is het natuurlijk lastig om jezelf goed voor te bereiden op de komst van het kindje. De voorbereiding is heel erg belangrijk, maar zonder ervaring is de kans groot dat je niet weet wat je moet doen. Het is ten eerste van groot belang dat je de juiste spullen koopt voor het kindje. Dit betekent dat je de juiste meubels moet kopen voor de babykamer, maar ook de juiste verzorging spulletjes. Een goede babyshampoo, natte doekjes en luiers zijn essentieel. De luiers zijn een van de belangrijkste dingen en het maken van een keuze kan soms lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit wegwerpluiers, maar ook kiezen voor uitwasbare luiers.

Uitwasbare luiers zijn tegenwoordig heel erg populair en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Vooral als je het vergelijkt met wegwerpluiers zijn ze heel erg handig om te gebruiken. Dit is ook een van de redenen waarom steeds meer ouders kiezen voor de wasbare luiers. Wat zijn wasbare luiers nu precies? En wat zijn de voordelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Wat zijn uitwasbare luiers precies?

Uitwasbare luiers zijn luiers die je moet hergebruiken na gebruik. Dit betekent dat je de inhoud moet legen en de luiers regelmatig moet wassen. De luiers kunnen op deze manier opnieuw gebruikt worden en dat is tegenwoordig erg handig. Je kunt de wasbare luiers eenvoudig op het internet bestellen en hierbij kiezen uit diverse varianten. De wasbare luiers worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe, katoen en zijde. De wasbare luiers zijn ook verkrijgbaar in verschillende designs en diverse maten. Op deze manier zit er altijd een wasbare luier bij voor jouw kind.

Uitwasbare luiers zijn een duurzame oplossing

Veel aanstaande ouders kiezen voor uitwasbare luiers, omdat het een duurzame oplossing is. Wegwerpluiers zijn namelijk heel erg slecht voor het milieu en dit komt doordat ze veel CO2 uitstoten. De wegwerpluiers worden namelijk gemaakt van plastic en de productie van de luiers is erg vervuilend. Een pasgeboren baby gebruikt tot wel 12 wegwerpluiers per dag en dit is natuurlijk slecht voor het milieu. Uitwasbare luiers hebben dit probleem niet en dit is juist een duurzame oplossing voor wegwerpluiers. Ze stoten namelijk weinig CO2 uit en zelfs als je het wassen erbij rekent. Ze zijn een stuk schoner dan wegwerpluiers, maar je moet ze natuurlijk wel wassen.

Goed voor de huid

De huid van de baby is heel erg schraal en dit betekent dat de baby snel last kan krijgen van de huid. Vooral rond de billetjes kan het snel opdrogen en hier helpen wegwerpluiers aan mee. De wegwerpluiers kunnen snel zorgen voor irritaties en klachten bij de huid van een baby. Hier kan een baby echt veel last van krijgen en dat is een andere reden om te kiezen voor uitwasbare luiers. De uitwasbare luiers zorgen er namelijk voor dat de baby geen klachten krijgt aan de huid. Dit komt doordat de wasbare luiers gemaakt zijn van natuurlijke materialen en dat is natuurlijk erg goed.

Wil jij ook wasbare luiers hebben? Koop deze dan op het internet, maar zorg er wel voor dat je meerdere koopt.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens wasbare zwemluier.