Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Welke ontharingsmethode past het beste bij jou?

Ontharen is een ware trend geworden de afgelopen jaren. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de Nederlandse vrouwen boven de 16 jaar ongewenste haartjes weghaalt. Er zijn veel methoden waarmee je haartjes kan verwijderen. Hieronder vertellen we je welke ontharingsmethoden er zijn.

Scheren

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt scheren. De meeste vrouwen gebruiken een simpel wegwerpscheermesje of een professioneel scheermesje. Het is een makkelijke en pijnloze manier om haartjes snel te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje scheerschuim aanbrengen op plekken waar je de haartjes weg wil halen en vervolgens met de haarrichting mee te scheren. Let wel op dat je het mesje recht op de huid houdt en je jezelf dus niet kan snijden!

Harsen

Waxen of harsen kun je zelf thuis doen of in een beautysalon. Het voordeel van harsen is dat de haartjes op lange termijn dunner worden en langer wegblijven. Bij deze methode trek je namelijk ook de wortel uit het haarzakje. Als je er voor kiest om zelf thuis te harsen, kun je bij de drogist waxstrips kopen. Lees van te voren wel even de gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk dat je de huid goed aanspant en daarna de waxstrip tegen de haargroei in eraf trekt. Het voordeel van harsen is dat je geen vervelende bultjes krijgt zoals soms bij het scheren. De huid kan alleen wel iets roder en geïrriteerder zijn, maar dit zal snel weer wegtrekken.

Epileren

Epileren is één van de meest populaire methodes om ongewenste haartjes te verwijderen. Het grote voordeel van epileren is dat je het haartje inclusief de wortel weghaalt, waardoor je dus minder snel stoppels voelt en de haartjes langer wegblijven. Je huid voelt zijdezacht aan voor een langer aantal dagen. Zeker in de zomer kan dit erg handig zijn, aangezien je niet dagelijks hoeft te scheren.