Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Neurofeedback is een uitstekende manier om ADHD te behandelen

logoZoals sommige lezers van mij wellicht weten hou ik mij dagelijks bezig met het verbeteren van mijn gezondheid en welzijn. Omdat ik graag de goede dingen hiervan wil delen ben ik dit blog gestart. Zo kan ik eindeloos mijn mening delen en jullie zo nu en dan een goede tip meegeven. Ik heb er vandaag dan natuurlijk ook eentje. Ben jij op zoek naar neurofeedback training dan heb ik een handig adres voor jou. Ga dan eens naar breingoed.nl, zij op dit vlak namelijk specialist. Misschien dat je niet weet wat neurofeedback inhoudt, ik zal dit nader uitleggen.

neurons-120208

Wat betekent neurofeedback

rups_vlinder_cartoon_866x1023Neurofeedback training is een stroming in de zorg- en hulpverlening. Je ziet steeds meer mensen deze training volgen. Bij deze stroming wordt er voornamelijk onderzocht naar alternatieven voor medicatie voor mensen die ADHD of ADD hebben. Helaas komt het steeds vaker voor dan mensen hier mee gediagnosticeerd worden. Wellicht nu jullie beter weten wat dit inhoudt het interessant is voor iemand in jouw familie. Tijdens een training met neurofeedback wordt er op eenvoudige manier de hersenen geïnformeerd over hun eigen activiteiten. Door middel van deze feedback ontdoen de hersenen zoich van beperkende patronen en gaan al doende meer optimaal functioneren. Er onstaat als het ware een toename van flexibiliteit en veerkracht wat leidt tot symptoomvermindering. Dit op de verschillende vlakken van het lichaam, namelijk fysiek, emotioneel en mentaal.

Deze trainingen worden door middel van muziek of film gedaan. Dit wordt altijd met een specialist besproken. Dus heb jij iemand in jouw kring die ook ADHD of ADD heeft, dan adviseer ik jullie eens contact op te nemen met Breingoed. Zo staan namelijk heel hoog aangeschreven.