Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Sneltest corona: Binnen enkele minuten resultaat

Ben je op zoek naar een sneltest corona? Dan doe je dit vaak om snel te weten te komen of je besmet bent met het coronavirus. Echter vragen daarbij veel mensen zich af of dit wel een betrouwbare test is. Desondanks is het goed om er een aantal in huis te hebben, zodat jij ook meer duidelijkheid kunt krijgen. Je kunt dan bij een van de specialistische verkooppunten kijken. Zo mag Coronasneltest123 bijvoorbeeld niet overgeslagen worden. Maar wat houdt deze test precies in en hoe betrouwbaar is hij? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

Een sneltest corona thuis uitvoeren 

Een sneltest corona is een test die binnen enkele minuten aan kan duiden of je besmet bent met het coronavirus. Deze test is altijd thuis uit te voeren. Je hebt hiervoor een kant en klaar pakket in handen en een handleiding die je stap voor stap kunt gaan volgen. Door alle stappen goed te doorlopen is de test in enkele minuten uitgevoerd. Hiervoor hoef je namelijk alleen de reactievloeistof te mengen met het wattenstaafje dat in jouw neus is geweest. Daarna stop je alles in het testinstrument en zal de uitslag vanzelf zichtbaar worden door middel van strepen. 

Bij klachten direct testen 

Als je de sneltest corona gaat gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat dit geen test is die voor officiële doeleinden gebruikt mag worden. Zo kun je hem bijvoorbeeld niet gebruiken om toegang te krijgen voor een evenement en zal deze ook niet meegenomen worden in de officiële cijfers van de GGD. Wel kun je hiermee bekijken of je besmet bent als je klachten ervaart die op het virus kunnen duiden. Zo kun je alvast maatregelen treffen voor jouw omgeving en kun je onder andere in quarantaine gaan. 

De strepen op het instrument 

De uitslag van de sneltest corona kan twee kanten op vallen. Zo kan er slechts een streep zichtbaar worden. Dit houdt in dat je niet besmet bent en dus ook weer verder kunt gaan aan jouw werkzaamheden. Bij twee strepen heeft er wel een besmetting plaatsgevonden en moet je ter controle nog een test doen bij een van de teststraten in jouw omgeving. Het kan namelijk zijn dat je de test niet goed uitgevoerd hebt, maar het is ook een extra zekerheid om een goede uitslag in handen te krijgen. Zet deze stap daarom ook. 

Altijd meer zekerheid na de aankoop 

Uiteindelijk kan een sneltest corona direct meer duidelijkheid geven. Binnen een kwartier is de uitslag al zichtbaar en weet je of je besmet bent. Als je nog niet zeker weet dat je deze test nodig hebt, kun je altijd meer advies opvragen bij de professional, zoals die van Coronasneltest123. Daarna wijst het zich allemaal vanzelf en kun je de handleiding gaan volgen. Zo heb je regelmatig toch meer zekerheid en hoef je niet direct een afspraak te maken bij een testlocatie in jouw omgeving. Voor een laag bedrag heb jij de testen al in handen.