Philippereuser

Alles over de gezondheid van uw lichaam

Wat is dry needling?

Dry needling is een vrij onbekende vorm van therapie. Dry needling kan een goede oplossing zijn als je klachten ervaart in je spieren. Denk bijvoorbeeld aan verkrampte spieren of chronische spierklachten. Maar wat houdt deze vorm van therapie nu precies in en op welk moment heb je deze vorm van therapie nodig? Wij vertellen je er graag alles over!


Behandelmethode

Bij dry needling brengt een fysiotherapeut een naald om de spieren te triggeren die verkrampt zijn. Op deze manier kunnen spierverhardingen en krampen snel worden verholpen en zal de pijn snel verlicht worden. De fysiotherapeut analyseert eerst je klachten tijdens het intakegesprek. Hierna onderzoekt de therapeut naar triggerpoints in de spieren, waarna hij deze plaatsen behandelt om de spieren te ontspannen.

Is dry needling hetzelfde als acupunctuur?

Veel mensen verwarren dry needling met acupunctuur. Het verschil zit echter in de naald. Bij dry needling gebruikt een therapeut meestal één naald, waarbij er geen vloeistof in de spier wordt gespoten. Bij acupunctuur daarentegen worden er vaak meerdere naalden gebruikt, waarbij er dus wel een vloeistof in de spier wordt gespoten. Bij acupunctuur blijven de meerdere naalden dan ook een tijdje in het lichaam zitten, terwijl bij dry neelding de spier kort wordt geprikkeld met een prikje.

Wanneer dry needling?

Een dry needling behandeling kan goede uitkomst bieden als je last hebt van je spieren. Hierdoor ervaar je vaak kaakklachten, hoofdpijnklachten en stijfheid. Dit geeft vaak ook drukpijn en zo kunnen er verharde plekken ontstaan in het lichaam en kun je zelfs verminderde kracht hebben of bewegingsbeperkingen. Heb je een van deze klachten en denk je dat dry needling goed van pas kan komen? Neem dan contact op met Groepspraktijk Risdaele Hoorn. Dit zijn verschillende therapie specialisten die samenwerken en jou kunnen voorzien van het beste advies en een passende behandelmethode.